Hem > Okategoriserade > Vakuum av härdsmälta blide ett ”STATUS QUE ANTE BELLUM” från våra makthavare.

Vakuum av härdsmälta blide ett ”STATUS QUE ANTE BELLUM” från våra makthavare.

Med bortförklaringar från småpåvar, tjänstemän blide bara ett vakuum ett: ”STATUS QUE ANTE BELLUM” för våra genier till makthavare! Men ingen verkar eller vågar eller ta ansvaret när det går mot avgrundens rand. Lever de fortfarande på medeltiden oupplysta om att informationstekniken skickar signaler till yttre rymden och tillbaka med svar om universum uppkomst. Tror de fortfarande att jorden är platt och avgrunden nära som får skeppen att tippa över sin kanten ner till helvetets outforskade mörker?…..

Denna sandlådekrig av vuxna barn ska vi kalla våra uppsatta sk tjänstemän, chefer och makthavare m.fl som skyller ifrån sig som obstinata treåringar som inte hittar sin nappflaska  i rätt hand.Att.  Skylla på allt och var men ingen vet eller vill och vilja ta ett ansvar. Istället stoppar man hellre sitt huvud i sanden så fort det blåser på deras stjärt och försöker prutta bort det hela men en fis. Ingen av dessa överbetalda genier vågar eller gitter att kavla upp ärmarna och börja agera, handla och göra nått åt sakens orsaker . För att de är rädda att smutsa ner sin finstrykta vita skjorta och kavaj för att rensa i avloppet med vita silke handskar.Vad återstår från denna ovilja av apati härdsmälta och ångest, Jo en handlingsförlamning. Från våra självgoda genier till beslutsfattare som så är blinda att se den verkligheten med egna ögon. Måste skylla ifrån sig och försvara sig med en orsak som är mer analyser och med flera 1000 tals ny utredningar som ska granskas av fler granskare om granskningen orsaker och verkan. Den slutliga resulterar i detta är just inget ting av allting som man lagt ner så mycket möda,av tid och pengar på ….Är just att massor av på skattebetalarnas  bekostat att x-100 tals konsulter, med y-antal miljarder i lön. Liknelsen kunde lika väl vara att ge varsin metall detektor till döva och stumma minröjare som var blinda. Som att navigera utan med en gps från inga satelliter som angav dom rätta koordinaterna i stillahavet under en annalkande orkan.

Hur skall man då kunna rätta till detta? Inte genom att trampa fel i minfältet kanske, detta skulle knappt undanröja fotspåren, och inte ge en chans på 100 att överleva en mina som aktiveras av sig själv. En annan liknelsen kunde väl vara om de strandsattes på sin Robinson ö och skickar sin flaskpost, för att de är rädda att simma över till nästa ö pga hajstimmet som vakar efter sitt skrovmål. Istället ansåg man att det var smidigare att kasta ut sin flaskpost kanske får tur att den kommer fram om så där 8 år. Men så länge kan inga vanliga dödliga stackare människa vänta, vad ska de leva av? Inte är det av allmosor från dem fina herrarna som låst in sig i sina bunkrar och lever i bekvämt lyx! När radioaktiviteten efter härdsmälta smittat hela landet!

En annan härdsmälta som vårt Sverige lider stor brist på kallas är oppositionens och (S) gigantiska obeslutsamhet att leda sitt fotbollslag till en nytt ledarskap. Kan ni tänka er Zlatan spela för vid och för våg? Utan sin filosof som leder honom till varje seger, om inte laget presterar bäst i varje mach,,,,,,NEJ? I Barcelona var han ett dussinet bland ett tjog av samma karat. Att i slutna rum skapas inga nya ledargestalter, bara fördettingar och skuggar från sin föregångares ambitioner på stark sammanhållning och vi-anda, brister det nya på visioner och vidsynthet … ännu ett ”status quo ante bellum” kommer ur denna dimridå av kolaps och brist på  sann ledarskap. Många, tjurkallar kommer stånga sig blodiga och utse en ny fårstackare till syndabock i en oändlig nekande spiral.

En kuriosa ur ett annat vidsynt perspektiv: är om lille Pelle som vuxit upp och avslutat sin forskarexamen inom sociologi ,som 25-30 åring fått sitt första jobb som handläggare på AF. Som hans föräldrarna skämt bort honom med sen han gick i blöjor och gjorde honom denna stora björntjänst, till en flummig handläggare på AF . Det verkar ren patetiskt att han nu ska agera dagispappa åt medelålders arbetslösa som har mer än 20-25 livserfarenhet bakom sig och gjort militärtjänst nått lille plutten aldrig gjort. Dessa medelålders har inte heller sprungit över en räkmacka som Lille Plutten gjort för att hans föräldrarna gullat och putti nuttat honom med nappflaska fram tills han blev 21.Hur länge kommer det att hålla?, -ju så länge det blir dax med ombyte av blöjor men detta kan inte lille Pelle pga han inte fått lära sig att vara självständig sen han som liten sprang med blöjor.

Ps!

Honnörsordet på agendan är inte kriterier, för ingen vet ordets sanna betydelsefulle inte heller ett ledarskap, då allt känns så diffust för marionetter som spelar i ett slutet galleri.  Vid ett förhandlings bord med oöppna kort, som bara synliggörs av osynligt bläck…. Ett tredje ”status quo ante bellum”..


Categories: Okategoriserade Taggar:
  1. Inga kommentarer än.
  1. Inga trackbacks än.
« Tillbaka till textkommentarer